Veelgestelde jumpstarter vragen
Er worden regelmatig vragen gesteld rondom jumpstarters en startboosters. Daarom beantwoorden we op deze pagina de meest voorkomende vragen rondom jumpstarters. Zo beantwoorden wij onder andere de vragen: Wat is het verschil tussen een jumpstarter, startbooster, accu starter en starthulp? Hoe vaak moet je een jumpstarter opladen? Ook geven wij antwoord op de vragen: Waar kan je een jumpstarter nog meer voor gebruiken? Wat is het verschil tussen startkabels en een jumpstarter?
Wat is het verschil tussen een jumpstarter, startbooster, accu starter en starthulp?
De woorden jumpstarter, startbooster, accu starter en starthulp betekenen allemaal hetzelfde. Al deze woorden worden gebruikt voor hetzelfde apparaat dat een lege accu weer tot leven kan brengen. Omdat er geen standaard woord is voor dit apparaat worden al deze synoniemen regelmatig gebruikt.
Hoe vaak moet je een jumpstarter opladen?
Als je de jumpstarter niet gebruikt raden we je aan om het apparaat elke 3 maanden op te laden. Hierdoor verleng je de levensduur van de jumpstarter en voorkom je dat de starthulp niet kan gebruiken wanneer je pech hebt. Wanneer je de jumpstarter intensief gebruikt is het belangrijk dat je de startbooster oplaadt na gebruik.
Waar kan je een jumpstarter nog meer voor gebruiken?
Moderne jumpstarters kun je, naast het opstarten van een accu, ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo kunnen portable jumpstarters, zoals de Tacklife T6, ook gebruikt worden als powerbank. Een jumpstarter kan onder andere jouw smartphone of laptop opladen. Een jumpstarter is daarom ook erg handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Ook hebben de meeste een ingebouwd LED-licht zodat je de boosters ook kan gebruiken als zaklamp. Een jumpstarter is geen acculader. Het kan de accu in je voertuig dus niet opladen, enkel boosten.
Wat is het verschil tussen een startkabel en jumpstarter?
Het grootste verschil tussen deze twee startmogelijkheden is wat je nodig hebt om de accu te starten. Startkabels zijn, zoals de naam al zegt, alleen kabels. Hierdoor heb je een andere auto nodig om jouw accu op te starten. Bij een jumpstarter hoeft dit niet, de jumpstarter beschikt namelijk over een ingebouwde accu die de lege accu kan opstarten. De startbooster is hierdoor de beste optie aangezien jij niet afhankelijk bent van anderen om jouw accu weer aan de praat te krijgen. Wil jij weten hoe je startkabels en een jumpstarter gebruikt? Ga dan naar deze adviespagina.
Het is belangrijk dat je de juiste jumpstarter of startbooster aanschaft. Echter kan het lastig zijn om de juiste jumpstarter te kiezen. Er zijn namelijk erg veel verschillende starthulpen met ieder zijn voor- en nadelen. Om jou te helpen met het kiezen van de beste jumpstarter hebben wij ons gehele assortiment met elkaar vergeleken. Zo hebben we voornamelijk gekeken naar de prijs-/kwaliteit verhouding. Hierbij is de Tacklife KP200 de beste 12V jumpstarter en de Powerstart 1224 de beste 24V jumpstarter.
Het type voertuig dat je hebt bepaald voor een groot gedeelte welke jumpstarter je nodig hebt. Hierbij geldt, hoe hoger het PK, hoe groter het vermogen van de jumpstarter. Een persoonswagen of motor heeft genoeg aan een kleine portable jumpstarter of jumpstarter. Denk hierbij aan de Tacklife T6. Een vrachtwagen heeft door de zwaardere accu ook een grotere en zwaardere jumpstarter nodig zoals bijvoorbeeld de Powerstart 1224.
Een jumpstarter, startbooster, accu starter of starthulp is een draagbaar apparaat dat voorzien is van een accu met ingebouwde startkabels. Een jumpstarter beschikt over een kleine krachtige accu die op één moment veel stroom kan afgeven om een accu op te starten. Hierdoor krijgt jouw auto-, vrachtwagen-, motor of bootaccu een schok waardoor deze accu weer tot leven komt. Een jumpstarter zorgt er dan voor dat je zonder te veel problemen weer (verder) kunt rijden.