95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Tips & advies voor jumpstarters

Tips & advies voor jumpstarters

Een kwalitatieve jumpstarter, startbooster, accu starter of starthulp is van groot belang wanneer je vaak onderweg bent op de weg of op het water. Een jumpstarter of startbooster zorgt er namelijk voor dat je een lege auto-, vrachtwagen-, motor of bootaccu kunt opstarten. Op deze tips & advies pagina helpen wij je graag met de zoektocht naar de beste jumpstarter of startbooster voor jou!
Top 5 beste prijs-/kwaliteit jumpstarters

Het is belangrijk dat je de juiste jumpstarter of startbooster aanschaft. Echter kan het lastig zijn om de juiste jumpstarter te kiezen. Er zijn namelijk erg veel verschillende starthulpen met ieder zijn voor- en nadelen. Om jou te helpen met het kiezen van de beste jumpstarter hebben wij ons gehele assortiment met elkaar vergeleken. Hieruit hebben wij een lijst gemaakt met de 5 beste jumpstarters. Hierbij hebben wij gekeken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Met behulp van deze lijst kan je een keuze maken voor de beste jumpstarter of startbooster!

Lees meer
Wat is een jumpstarter en waarom heb je een jumpstarter nodig?

Een jumpstarter, startbooster, accu starter of starthulp is een draagbaar apparaat dat voorzien is van een accu met ingebouwde startkabels. Een jumpstarter beschikt over een kleine krachtige accu die op één moment veel stroom kan afgeven om een accu op te starten. Hierdoor krijgt jouw auto-, vrachtwagen-, motor of bootaccu een schok waardoor deze accu weer tot leven komt. Maar waarom heb je een jumpstarter nodig? Als je vaak onderweg bent, in bijvoorbeeld een auto, dan komt een starthulp erg van pas. Het kan namelijk voorkomen dat je een lampje aan laat staan waardoor de accu leeg raakt en de auto de volgende keer niet meer start. Een jumpstarter zorgt er dan voor dat je zonder te veel problemen weer (verder) kunt rijden. Hierdoor is een jumpstarter ook onmisbaar op vakantie. Het zou namelijk zonde zijn als je een deel van jouw vakantie naast de weg besteedt.

 

Lees meer
Welke jumpstarter voor auto, vrachtwagen, motor en boot?

Het type voertuig dat je hebt bepaald voor een groot gedeelte welke jumpstarter je nodig hebt. Hierbij geldt, hoe groter de motorinhoud, hoe groter het vermogen van de jumpstarter. Een vrachtwagen heeft namelijk meer startvermogen nodig dan een persoonsauto of motor. Een persoonswagen of motor kan genoeg hebben aan een kleine portable jumpstarter of jumpstarter. Denk hierbij aan de Tacklife T6 jumpstarter. Deze jumpstarter beschikt over genoeg ampère (A) om de relatieve kleine motor aan te slingeren. Een vrachtwagen heeft door de zwaardere accu ook een grotere en zwaardere jumpstarter nodig zoals bijvoorbeeld de Powerstart 1224 Jumpstarter. Deze starthulp heeft namelijk een aanzienlijk hoger start- of piekvermogen dan de kleine portable jumpstarters.

Lees meer
Waar moet ik op letten bij aanschaf van een jumpstarter?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een jumpstarter of startbooster. Hierbij moet je vooral letten op de toepassing. Het voltage van de jumpstarter moet allereerst hetzelfde zijn als het voltage van de accu in jouw voertuig. Ook moet je voor de aanschaf weten wat voor soort accu je hebt. Is dit een lood, AGM, gel of lithium accu? De jumpstarter die je gebruikt moet wel geschikt zijn voor het type accu dat je gebruikt. Tot slot moet je ervoor zorgen dat de jumpstarter over genoeg startvermogen beschikt om jouw voertuig op te starten. Een vrachtwagen heeft een aanzienlijk zwaardere jumpstarter nodig dan een personenwagen. Dit komt omdat een vrachtwagen veel meer PK heeft dan een personenwagen. Hierdoor is het ook moeilijker om de motor van een vrachtwagen op te starten.

Lees meer
Hoe gebruik je een jumpstarter en hoe gebruik je startkabels?

De accu van jouw voertuig is leeg en moet weer opgestart worden, maar hoe start je een auto, vrachtwagen, motor of boot op met een jumpstarter? In principe start je al deze voertuigen hetzelfde op. Echter kan de precieze stap-voor-stap uitleg verschillen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je het voertuig uit zet voor gebruik. Vervolgens kan je de jumpstarter erbij pakken. Hierbij sluit je de rode jumpstarterklem aan op de plus pool van de accu en de zwarte klem op de minpool van de accu. Nadat de kabels aangesloten zijn kan je de jumpstarter aanzetten en het voertuig weer opstarten. Wanneer je gebruik wilt maken van startkabels heb je een voertuig nodig die jou gaat helpen. Hierbij gebruik je de startkabels om de twee voertuigen aan elkaar te verbinden.

Lees meer
Veelgestelde jumpstarter vragen

Er worden veel vragen gesteld rondom jumpstarters of startboosters. Dit komt omdat deze starthulpen ingewikkelde apparaten kunnen zijn voor mensen met weinig jumpstarter ervaring. Op deze pagina zetten wij de meest voorkomende vragen op een rij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als Wat is het verschil tussen een jumpstarter, startbooster, accu starter en starthulp? en Hoe laad je een jumpstarter op? . Ook beantwoorden we op deze pagina de vragen: Waar kan je een jumpstarter nog meer voor gebruiken? en Wat is het verschil tussen startkabels en een jumpstarter?

Lees meer