95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Welke staartlengte moet ik kiezen?

Welke staartlengte moet ik kiezen?

Wanneer je een buitenboordmotor aanschaft, is het van belang dat je de juiste staartlengte kiest. Dit kan een kortstaart of langstaart zijn. De staartlengte van de buitenboordmotor bepaald hoe diep de propeller van de buitenboordmotor in het water zakt.
Welke staartlengte moet ik kiezen?

Wanneer je een elektrische buitenboordmotor aanschaft, is het van belang dat je de juiste staartlengte kiest. Dit kan een kortstaart of langstaart zijn. De staartlengte van de buitenboordmotor bepaald hoe diep de propeller van de buitenboordmotor in het water zakt. De keuze voor een kortstaart, langstaart of ultra langstaart hangt af van de hoogte van je spiegel. De spiegel is de achterzijde van je boot waar je de buitenboordmotor aan bevestigd. De hoogte van de spiegel meet je door de afstand van de bovenkant van de spiegel tot het onderste punt van uw boot te meten. Wanneer je dit gemeten hebt kan je een keuze maken voor de staartlengte:

Spiegelhoogte = (in cm)

  • 0 - 40 = Kortstaart
  • 40 - 50 = Kortstaart of langstaart
  • 50 - 75 = Langstaart
  • 75+ = Ultra langstaart
Meer te weten komen over elektrische buitenboordmotoren?
Top 5 beste prijs-/kwaliteit elektrische buitenboordmotoren

Het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor kan een flinke investering zijn. Er zijn enorm veel verschillende elektrische buitenboordmotoren, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Om er toch voor te zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken hebben wij een lijst gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren. Hierbij hebben we gekeken naar het vermogen, de gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteit van de elektromotoren.

Lees meer
Hoe hard gaat een elektrische buitenboordmotor?

Bij de keuze voor een elektrische buitenboordmotor ziet je altijd het vermogen van de motor staan in LBS. Maar hoe hard vaar je dan precies? Het is lastig om op deze vraag een exact antwoord te geven. Het gewicht van je boot, het vermogen van je motor, de stroming en de windkracht spelen allemaal een rol in deze berekening. Wel kan je een ruwe inschatting maken van je snelheid aan de hand van een formule.

Lees meer
De voor- en nadelen van elektrisch varen

Vaak wordt elektrisch varen ook wel vergeleken met het varen met benzinemotoren. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van elektrisch varen? Je kan optimaal genieten van de rust en gemakkelijk gesprekken voeren. Met elektrisch varen zal je tevens het milieu niet aantasten en elektrisch varen vraagt nauwelijks onderhoud omdat elektromotoren erg compact en eenvoudig zijn.

Lees meer