95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2421 reviews
Zoeken
De beste elektrische buitenboordmotoren in prijs/kwaliteit

De beste elektrische buitenboordmotoren in prijs/kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om jou goed advies te geven over je elektrische buitenboordmotor. Jouw vaarplezier hangt namelijk voor een groot gedeelte af van de elektrische buitenboordmotor die je hebt. Wij hebben ons gehele assortiment met elkaar vergeleken en hieruit hebben we een top 5 en top 3 gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren.
De beste elektrische buitenboordmotoren in prijs-kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om jou goed advies te geven over je elektrische buitenboordmotor. Jouw vaarplezier hangt namelijk voor een groot gedeelte af van de elektrische buitenboordmotor die je hebt. Wij hebben ons gehele assortiment met elkaar vergeleken en hieruit hebben we een top 5 en top 3 gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren. Hierbij maken we onderscheid tussen elektromotoren met een losse accu én elektromotoren met een geïntegreerde accu.

Elektrische buitenboordmotoren met een geïntegreerde accu beschikken over een accu die al in de motor zit. Zo hoef je geen aparte accu aan te schaffen en mede daardoor zijn deze elektromotoren aanzienlijk lichter. Hierdoor bevinden de elektrische buitenboordmotoren met een geïntegreerde zich in een totaal andere prijsklasse.

Top 5 elektromotoren met losse accu:

#1 Amarew AM66

De elektromotoren van Amarew zijn de voordeligste elektromotoren in ons assortiment. De Amarew AM66 is de voordeligste elektromotor in de vermogensklasse van 66 LBS. Alle Amarew AM varianten beschikken over een accu-indicator, telescopische helmstok en zijn geschikt voor zoet en zout water. Dankzij de accu-indicator kan je altijd de status van jouw accu in de gaten houden. Zo weet je zeker dat je niet vast op het water komt te zitten zonder accucapaciteit. De telescopische helmstok zorgt ervoor dat je zeer comfortabel kunt sturen. Daarnaast zijn de elektrische buitenboordmotoren van Amarew erg betrouwbaar en hebben ze een lange levensduur door onder andere de verstevigde bracket. Dankzij de stevige bracket kan de Amarew AM66 wel tegen een stootje. De Amarew AM66 is hierdoor de perfecte motor voor de recreatieve vaarder met een motor- of zeilboot. De Amarew AM serie is beschikbaar in de 3040485866 en 86 LBS klassen.

Voordelen op een rij:

 • Voordeligste elektrische buitenboordmotor in de 66 LBS klasse
 • Accu-indicator zodat je altijd de status van de accu kunt zien
 • Lange levensduur door verstevigde bracket
 • Ideaal voor recreanten met rubberboten en motorboten tot ca. 100kg
 • Telescopische helmstok voor comfortabele besturing
Lees meer
#2 Amarew XM80

De Amarew XM80 is één van de sterkste elektromotoren in ons assortiment en is geschikt voor motor- en zeilboten. Het volledige stalen design maakt deze motor erg betrouwbaar en goed bestendig tegen beschadigingen. Hierdoor is de Amarew XM80 zeer geschikt voor professioneel gebruik en sloepverhuur. Dit komt omdat de elektromotor een zeer lange levensduur heeft. Deze elektrische buitenboordmotor is namelijk ijzersterk, maar heeft ook een licht gewicht. Bovendien is de Amarew XM80 erg duurzaam. Dankzij de efficiënte stroomregelaar verbruikt deze elektromotor zeer weinig stroom. Zo kan je extra lang genieten op het water. De Amarew XM serie is beschikbaar in de 80120 en 160 LBS klasse.

Voordelen op een rij:

 • Zeer lange levensduur door sterk roestvrij staal
 • Lange vaartijd door efficiënte stroomregelaar
 • Perfect voor professioneel gebruik en sloepverhuur
 • Geschikt voor zowel zoet als zout water
 • Makkelijk te vervoeren door licht gewicht
Lees meer
#3 Haswing Protruar 1.0

De Haswing Protruar 1.0 is de populairste elektrische buitenboordmotor van 2020. Dit is echter geen verrassing. De Haswing Protruar 1.0 is namelijk één van de lichtste elektromotoren en beschikt over een stuwkracht van 65 LBS. De Haswing Protruar 1.0 is erg populair in combinatie met motor- en zeilboten van ca. 100 kg. De elektromotor weegt slechts 6,3 kg. Zo kunt u de elektromotoren moeiteloos vervoeren en opbergen na een dagje gezellig varen. Daarnaast beschikt de Haswing Protruar 1.0 over een borstelloze motor. Hierdoor heeft de elektromotor een zeer lange levensduur. De elektromotoren van Haswing staan er om bekend dat ze erg compact en betrouwbaar zijn. De Haswing Protruar versie is beschikbaar in de 1.02.03.0, en 5.0 LBS klasse.

Voordelen op een rij:

 • Populairste elektrische buitenboordmotor van 2020
 • Minder slijtage door de borstelloze motor
 • Volledige controle over de snelheid door de traploze snelheidsregeling
 • Ideaal voor recreanten met rubberboten en motorboten tot ca. 100kg
 • Zeer eenvoudig te vervoeren door lichte gewicht van 6,3kg
Lees meer
#4 Rhino R-VX 54

De Rhino R-VX 54 is de zuinigste elektrische buitenboordmotor in de vermogensklasse van 54 LBS. Als je op zoek bent naar een enorm zuinige en betrouwbare elektromotor voor je rubberboot dan is de Rhino R-VX 54 perfect voor jou. Dankzij de optimale stroomtoevoer van de Rhino R-VX 54 heeft deze elektromotor een langere vaartijd dan andere merken. Hierdoor kan je extra lang genieten op het water. Rhino is een echt Duits merk en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van fluistermotoren. De Rhino R-VX 54 is voorzien van een accu-indicator en beschikt over zeven versnellingen. Met behulp van de accu-indicator kan je altijd de status van de accu in de gaten houden. Deze voordelige elektromotor beschikt over een stuwkracht van 54 LBS en is daardoor geschikt voor rubberboten tot ca. 50 kg. De Rhino R-VX serie is beschikbaar in de 345054 en 65 LBS klassen.

Voordelen op een rij:

 • Zuinigste elektrische buitenboordmotor in de 54 LBS klasse
 • Zeer voordelig voor motoren in de 50 LBS klasse
 • Makkelijk te besturen door telescopische helmstok
 • Ideaal voor recreanten met rubberboten en motorboten tot ca. 100kg
 • Accu-indicator zodat je altijd de status van de accu kunt zien
Lees meer
#5 Minn Kota Endura Max 55

De elektrische buitenboordmotoren van Minn Kota onderscheiden zich door de ijzersterke kwaliteit en zeer lange levensduur. Daarnaast beschikt Minn Kota over een breed assortiment voor vissers, professionele en recreatieve vaarders. De Minn Kota Endura Max 55 LBS is speciaal geschikt voor vissers en is populair in combinatie met kleine polyester boten en middelgrote rubberboten. De beugel en motoras van de elektromotor zijn gemaakt van versterkt composiet materiaal. De beugel kan niet buigen of krom getrokken worden en hierdoor heeft de Minn Kota Endura Max 55 een zeer lange levensduur. Bovendien is de Minn Kota Endura Max 55 voorzien van de digital maximizer, hierdoor is de elektromotor erg zuinig. Zo kan je extra lang varen op jouw favoriete visplekken. De Minn Kota Endura Max serie is beschikbaar in de 404550 en 55 LBS klassen.

Voordelen op een rij:

 • Lange levensduur door ijzersterke bracket en motor
 • Speciaal voor vissers
 • Zeer betrouwbaar door versterkt composiete beugel
 • Makkelijk te besturen door telescopische helmstok
 • Volledige controle over de snelheid door traploze snelheidsregeling
Lees meer

Top 3 elektromotoren met geïntergeerde accu:

#1 Torqeedo Travel 1103 C

De Torqeedo Travel 1103 C beschikt over een stuwkracht van 110 LBS, maakt dankzij de stealth mode geen geluid en weegt slechts 14kg. Dankzij de stealth mode kan je volledig tot rust komen en genieten van de natuur om je heen. De elektromotor heeft een vaartijd van maar liefst 5 uur op halfgas en is geschikt voor grote rubberboten en zeilboten. Dankzij de ingebouwde GPS kan je de snelheid, actieradius en stroomverbruik constant monitoren. De Torqeedo Travel 1103 C onderscheid zich van de ePropulsion elektromotoren door de mogelijkheid om extra accessoires aan te schaffen. Zo kan je een bluetooth applicatie aanschaffen zodat je de elektromotor kunt monitoren op je telefoon. Daarnaast beschikt de Torqeedo Travel 1103 C over een USB poort zodat je hier bijvoorbeeld je telefoon op aan kunt sluiten. De Torqeedo Travel 1103 C is de beste keuze aangezien deze elektromotor een lange vaartijd heeft, erg licht is en je de mogelijkheid hebt om extra accessoires aan te schaffen.

Voordelen op een rij:

 • Complete vaarset met accu en lader zodat je direct kunt varen
 • 5 uur vaartijd op halfgas zodat je extra lang kunt genieten op het water
 • Mogelijkheid om de motor te monitoren aan de hand van een app
 • Voorzien van USB poort zodat je bijvoorbeeld uw telefoon kunt meenemen
 • Ideaal voor motor- en zeilboten van 100kg +
Lees meer
#2 ePropulsion Spirit 1.0 Plus

De ePropulsion Spirit 1.0 Plus is de verbeterde versie van de ePropulsion Spirit 1.0. De Plus variant heeft namelijk een 25% langere vaartijd en is 9kg lichter. Zo kan je deze elektromotor gemakkelijk vervoeren naar het water. Met behulp van de geïntegreerde accu kan je 87 kilometer lang genieten op het water en hoef je geen aparte accu aan te schaffen. De ePropulsion Spirit 1.0 Plus heeft een stuwkracht van 112 LBS en is geschikt voor de grote rubberboten, tenders en zeilboten. Daarnaast weegt de ePropulsion Spirit 1.0 Plus inclusief accu slechts 10,6kg. De ePropulsion Spirit 1.0 Plus is een uitstekende keuze als elektromotor door middel van de extra lange vaartijd, het lichte gewicht en de geïntegreerde accu.

Voordelen op een rij:

 • Complete vaarset met accu en lader zodat je direct kunt varen
 • 5 uur vaartijd op halfgas zodat je extra lang kunt genieten op het water
 • 25% langere vaartijd dan de ePropulsion Spirit 1.0
 • Helder LCD display zodat je de motor gemakkelijk kunt monitoren
 • Ideaal voor motor- en zeilboten van 100kg +
Lees meer
#3 ePropulsion Spirit 1.0 S

De ePropulsion Spirit 1.0 S heeft een stuwkracht van 110 LBS en is daardoor krachtiger dan de ePropulsion Spirit 1.0 Plus. Dit zorgt er wel voor dat de vaartijd van de Spirit 1.0 S 2.5 uur is in plaats van 5 uur. De ePropulsion Spirit 1.0 S is voorzien van een traploze versnelling, LCD display en heeft een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is de ePropulsion Spirit 1.0 S de lichtste elektromotor in de LBS klasse van 120-150. Dankzij de stuwkracht van 150 LBS is de ePropulsion Spirit 1.0 S geschikt voor grote rubberboten, tenders en zeilboten.

Voordelen op een rij:

 • Complete vaarset met accu en lader zodat je direct kunt varen
 • Lange levensduur door compact en stevige motor
 • Volledige controle over de motor door traploze versnelling
 • Geschikt voor zoet en zout water
 • Ideaal voor motor- en zeilboten van 100kg +
Lees meer
Meer te weten komen over elektrische buitenboordmotoren?
Top 5 beste prijs-/kwaliteit elektrische buitenboordmotoren

Het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor kan een flinke investering zijn. Er zijn enorm veel verschillende elektrische buitenboordmotoren, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Om er toch voor te zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken hebben wij een lijst gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren. Hierbij hebben we gekeken naar het vermogen, de gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteit van de elektromotoren.

Lees meer
Hoe hard gaat een elektrische buitenboordmotor?

Bij de keuze voor een elektrische buitenboordmotor ziet je altijd het vermogen van de motor staan in LBS. Maar hoe hard vaar je dan precies? Het is lastig om op deze vraag een exact antwoord te geven. Het gewicht van je boot, het vermogen van je motor, de stroming en de windkracht spelen allemaal een rol in deze berekening. Wel kan je een ruwe inschatting maken van je snelheid aan de hand van een formule.

Lees meer
De voor- en nadelen van elektrisch varen
Vaak wordt elektrisch varen ook wel vergeleken met het varen met benzinemotoren. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van elektrisch varen? Je kunt optimaal genieten van de rust en gemakkelijk gesprekken voeren. Met elektrisch varen zal je tevens het milieu niet aantasten en elektrisch varen vraagt nauwelijks onderhoud omdat elektromotoren erg compact en eenvoudig zijn.
Lees meer