95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
De top 3 beste elektrische buitenboordmotoren in prijs/kwaliteit

De top 3 beste elektrische buitenboordmotoren in prijs/kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om jou goed advies te geven over je elektrische buitenboordmotor. Jouw vaarplezier hangt namelijk voor een groot gedeelte af van de elektrische buitenboordmotor die je hebt. Wij hebben ons gehele assortiment met elkaar vergeleken en hieruit hebben we een top 5 en top 3 gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren.
De beste elektrische buitenboordmotoren in prijs-kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om jou goed advies te geven over je elektrische buitenboordmotor. Jouw vaarplezier hangt namelijk voor een groot gedeelte af van de elektrische buitenboordmotor die je hebt. Wij hebben ons gehele assortiment met elkaar vergeleken en hieruit hebben we twee keer een top 3 gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren. Hierbij maken we onderscheid tussen elektromotoren met een losse accu én elektromotoren met een geïntegreerde accu.

Top 3 beste elektromotoren met losse accu:

Deze elektrische buitenboordmotoren worden van stroom voorzien door een losse accu. Zo heb je de flexibiliteit om een pakket samen te stellen die passen bij jouw behoefte en budget.

#1 Amarew AM66

De elektromotoren van Amarew zijn de voordeligste elektromotoren in ons assortiment. De Amarew AM66 is de voordeligste elektromotor in de vermogensklasse van 66 LBS. Alle Amarew AM varianten beschikken over een accu-indicator, telescopische helmstok en zijn geschikt voor zoet en zout water. Dankzij de accu-indicator kan je altijd de status van jouw accu in de gaten houden. Zo weet je zeker dat je niet vast op het water komt te zitten zonder accucapaciteit. De telescopische helmstok zorgt ervoor dat je zeer comfortabel kunt sturen. Daarnaast zijn de elektrische buitenboordmotoren van Amarew erg betrouwbaar en hebben ze een lange levensduur door onder andere de verstevigde bracket. Dankzij de stevige bracket kan de Amarew AM66 wel tegen een stootje. De Amarew AM66 is hierdoor de perfecte motor voor de recreatieve vaarder met een motor- of zeilboot.

In de Amarew AM serie zijn de volgende motoren beschikbaar: AM30AM40AM48AM58AM66 en AM86.

Voordelen op een rij:

 • Voordeligste elektrische buitenboordmotor in de 66 LBS klasse
 • Accu-indicator zodat je altijd de status van de accu kunt zien
 • Lange levensduur door verstevigde bracket
 • Ideaal voor recreanten met rubberboten en motorboten tot ca. 100kg
 • Telescopische helmstok voor comfortabele besturing
Lees meer
#2 Amarew XM80

De Amarew XM80 is één van de sterkste elektromotoren in ons assortiment en is geschikt voor motor- en zeilboten. Het volledige stalen design maakt deze motor erg betrouwbaar en goed bestendig tegen beschadigingen. Hierdoor is de Amarew XM80 zeer geschikt voor professioneel gebruik en sloepverhuur. Dit komt omdat de elektromotor een zeer lange levensduur heeft. Deze elektrische buitenboordmotor is namelijk ijzersterk, maar tegelijkertijd ook licht van gewicht. Bovendien is de Amarew XM80 erg duurzaam. Dankzij de efficiënte stroomregelaar verbruikt deze elektromotor zeer weinig stroom. Zo kan je extra lang genieten op het water.

In de Amarew XM serie zijn de volgende motoren beschikbaar: XM80 en XM80R, XM120 en XM120R en de XM160 en XM160R.

Voordelen op een rij:

 • Zeer lange levensduur door sterk roestvrij staal
 • Lange vaartijd door efficiënte stroomregelaar
 • Perfect voor professioneel gebruik en sloepverhuur
 • Geschikt voor zowel zoet als zout water
 • Makkelijk te vervoeren door licht gewicht
Lees meer
#3 Haswing Protruar 1.0

De Haswing Protruar 1.0 is één van de populairste elektrische buitenboordmotoren. Dit is echter geen verrassing. De Haswing Protruar 1.0 is namelijk één van de lichtste elektromotoren en beschikt over een stuwkracht van 65 LBS. De Haswing Protruar 1.0 is erg populair in combinatie met motor- en zeilboten van ca. 100 kg. De elektromotor weegt slechts 6,3 kg. Zo kun je de elektromotoren moeiteloos vervoeren en opbergen na een dagje gezellig varen. Daarnaast beschikt de Haswing Protruar 1.0 over een borstelloze motor. Hierdoor heeft de elektromotor een zeer lange levensduur. De elektromotoren van Haswing staan er om bekend dat ze erg compact en betrouwbaar zijn.

De Haswing Protruar is in verschillende uitvoeringen beschikbaar: Haswing Protruar 1.0Haswing Protruar 2.0Haswing Protruar 3.0, en Haswing Protruar 5.0.

Voordelen op een rij:

 • Populairste elektrische buitenboordmotor van 2020
 • Minder slijtage door de borstelloze motor
 • Volledige controle over de snelheid door de traploze snelheidsregeling
 • Ideaal voor recreanten met rubberboten en motorboten tot ca. 100kg
 • Zeer eenvoudig te vervoeren door lichte gewicht van 6,3kg
Lees meer
Top 3 beste elektromotoren met geïntegreerde accu:

Elektrische buitenboordmotoren met een geïntegreerde accu beschikken over een accu die al in de motor zit. Zo hoef je geen aparte accu aan te schaffen en mede daardoor zijn deze elektromotoren aanzienlijk lichter. Hierdoor bevinden de elektrische buitenboordmotoren met een geïntegreerde zich in een totaal andere prijsklasse.

#1 ePropulsion Spirit 1.0 Plus

De ePropulsion Spirit 1.0 Plus is de verbeterde versie van de ePropulsion Spirit 1.0. De Plus variant heeft namelijk een 25% langere vaartijd en is 9 kg lichter. Zo kan je deze elektromotor gemakkelijk vervoeren naar het water. Met behulp van de geïntegreerde 1276Wh accu kun je ongeveer 87 kilometer lang genieten op het water en hoef je geen aparte accu aan te schaffen. De ePropulsion Spirit 1.0 Plus heeft een stuwkracht van 112 LBS en is geschikt voor de grote rubberboten, tenders en zeilboten. Daarnaast weegt de ePropulsion Spirit 1.0 Plus inclusief accu slechts 10,6 kg. De ePropulsion Spirit 1.0 Plus is een uitstekende keuze als elektromotor door de lange vaartijd, het lichte gewicht en de geïntegreerde accu.

Voordelen op een rij:

 • Complete vaarset met accu en lader zodat je direct kunt varen
 • 5 uur vaartijd op halfgas zodat je lekker lang kunt genieten op het water
 • 25% langere vaartijd dan de ePropulsion Spirit 1.0
 • Helder LCD display zodat je de motor gemakkelijk kunt monitoren
 • Speciaal ontwikkelt voor rubberboten, zeilboten en tenders tot 1,5 ton
Lees meer
#2 Torqeedo Travel Essential Package

Torqeedo heeft begin 2024 de nieuwe Torqeedo Travel elektromotoren gepresenteerd. Er zijn veel nieuwe functies aan de motoren toegevoegd die bijdragen aan een betere beleving met de Torqeedo elektrische buitenboordmotoren. De Torqeedo Essential Package bestaat uit een motor van 1100W met een 1080Wh accu en een 180W acculader. De ultrastille en betrouwbare 1100W Travel direct drive-motor is ideaal voor tenders, rubberboten en dagzeilers tot 1,5 ton. 

Torqeedo heeft verschillende vaarklare pakketten samengesteld met de nieuwe Travel en Travel XP motoren:

 • Essential Package: Dit pakket is speciaal samengesteld voor zij die alle voordelen van de nieuwe Travel willen ervaren. Deze combinatie van de Torqeedo Travel en 1080Wh Travel accu zorgt voor veel plezier op het water. Met dit pakket kun je in een rubberboot op half gas ongeveer 2 uur varen.
 • Range Package: Wil je verder gaan dan ooit te voren? Ga dan voor het pakket met de grootste vaarafstand. De combinatie van de sterke 1425Wh Travel XP accu en de Travel motor zorgen voor een langdurig avontuur op het water. Met dit pakket kun je in een rubberboot op half gas ongeveer 2,5 uur varen.
 • Power Package: Ben je op zoek naar een pakket voor een zeilboot of sloep? De Power Package is voor speciaal gemaakt voor boten tot ongeveer 2000 kg. De combinatie van zowel de sterke 1425Wh Travel XP accu als de Travel XP motor zorgt voor een krachtige beleving op het water. Je kunt met dit pakket in een rubberboot ongeveer 1,5 uur varen op half gas.

Voordelen op een rij:

 • Complete vaarset met accu en lader zodat je direct kunt varen
 • Geen gedoe met kabels dankzij click & play accu
 • Ruim 2 uur vaartijd op halfgas zodat je lekker kunt genieten op het water
 • Gemakkelijk de motor en accu monitoren met de app
 • Ideaal voor tenders, rubberboten en dagzeilers tot 1,5 ton
Lees meer
#3 Torqeedo Travel 903

De limited edition Torqeedo Travel 903 is de lichtste en stilste elektrische buitenboordmotor in zijn klasse. De Travel 903 heeft de kracht van de Torqeedo 1103, maar heeft een 10% grotere range. 

Op de ingebouwde boordcomputer met GPS lees je alle informatie in één oogopslag. Zo zie je eenvoudig de accucapaciteit, het bereik, de snelheid en het vermogen. Ook geeft de motor een seintje wanneer je accu bijna leeg is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De motor heeft een directe aandrijving, onmiddellijke gasrespons en is fluisterstil. Door zijn vermogen van 900W drijft de Travel 903 moeiteloos tenders, rubberboten en dagzeilers tot 1,3 ton aan. 

Voordelen op een rij:

 • Complete vaarset met accu en lader zodat je direct kunt varen
 • 10% meer range dan 1103
 • Volledige controle over de motor door traploze versnelling
 • GPS-gebaseerde range berekening
 • Ideaal voor tenders, rubberboten en dagzeilers tot 1,3 ton
Lees meer
Meer te weten komen over elektrische buitenboordmotoren?
Top 5 beste prijs-/kwaliteit elektrische buitenboordmotoren

Het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor kan een flinke investering zijn. Er zijn enorm veel verschillende elektrische buitenboordmotoren, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Om er toch voor te zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken hebben wij een lijst gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren. Hierbij hebben we gekeken naar het vermogen, de gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteit van de elektromotoren.

Lees meer
Hoe hard gaat een elektrische buitenboordmotor?

Bij de keuze voor een elektrische buitenboordmotor ziet je altijd het vermogen van de motor staan in LBS. Maar hoe hard vaar je dan precies? Het is lastig om op deze vraag een exact antwoord te geven. Het gewicht van je boot, het vermogen van je motor, de stroming en de windkracht spelen allemaal een rol in deze berekening. Wel kan je een ruwe inschatting maken van je snelheid aan de hand van een formule.

Lees meer
De voor- en nadelen van elektrisch varen
Vaak wordt elektrisch varen ook wel vergeleken met het varen met benzinemotoren. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van elektrisch varen? Je kunt optimaal genieten van de rust en gemakkelijk gesprekken voeren. Met elektrisch varen zal je tevens het milieu niet aantasten en elektrisch varen vraagt nauwelijks onderhoud omdat elektromotoren erg compact en eenvoudig zijn.
Lees meer