De beste lithium accu’s in prijs/kwaliteit

De beste lithium accu's in prijs/kwaliteit

Welke accu de beste keuze is voor jou, is afhankelijk van de accucapaciteit en voltage die je nodig hebt voor jouw toepassing. Voor deze top drie hebben we al onze merken met elkaar vergeleken, om jouw keuze zo makkelijk mogelijk maken. Daarbij is als voorbeeld het model gekozen van 12V met 100AH.

#1 Voltium 12V 100Ah LiFe(PO4) Lithium Accu


De 12V 100Ah lithium accu van Voltium is de voordeligste en meest complete lithium accu in het assortiment. Daarnaast biedt dit merk de beste prijs-kwaliteitverhouding in het lithium accu segment. Deze lithium accu's zijn inzetbaar voor vele doeleinden en zowel in serie als in parallel te schakelen. Zo kan je er gerust een dagje mee varen of je camper van stroom voorzien. Daarnaast zijn de lithium accu's van Voltium volledig onderhoudsvrij. Dit betekent dat je de accu zorgeloos het gehele winterseizoen kan opbergen. Let hierbij wel op dat de accu minimaal 40% accucapaciteit heeft voordat deze opgeborgen wordt in verband met zelfontlading. De lithium accu's van Voltium beschikken over een ingebouwd Battery Management System (BMS). Dit systeem beschermd de accu wanneer deze oververhit, te diep ontladen wordt of een te hoge laadspanning krijgt aangesloten. De Voltium lithium accu's zijn te monitoren aan de hand van bluetooth via de Voltium app. Met deze app kan je onder meer actueel de status van je accu controleren en zorgeloos je accu gebruiken. De lithium accu's van Voltium zijn verkrijgbaar in verschillende voltages en capaciteiten. Zo kan je kiezen uit 12V met accucapaciteiten van 20Ah, 40Ah, 75Ah, 100Ah, 150Ah en 200Ah. Daarnaast kan je ook kiezen voor 24V met een capaciteit van 25Ah of 50Ah.

Voordelen op een rij:

 • Voordeligste lithium accu op de markt.
 • Geschikt voor meerdere doeleinden.
 • Mogelijkheid tot serie- en parallelschakelingen
 • Geheel onderhoudsvrij.
 • Ingebouwd BMS ter bescherming van de accu.
 • Bluetooth Voltium applicatie voor mobiele monitoring op afstand.

#2 AQ-LITH 12V 100Ah LiFe(PO4) Lithium Accu


De 12V 100Ah Life(PO4) lithium accu van AQ-LITH is net als de Voltium geschikt voor vele doeleinden. Daarnaast doet de kwaliteit van de AQ-LITH lithium accu's ook niet onder aan de kwaliteit van Voltium. De 12V 100Ah Life(PO4) lithium accu van AQ-LITH is op vele vlakken vergelijkbaar met de Voltium lithium accu, echter beschikt deze accu niet over een Bluetooth applicatie om de accu te kunnen monitoren op afstand. Daarentegen heeft het merk AQ-LITH wel een zeer breed assortiment met 12V en 24V en vele accucapaciteiten tussen de 10Ah en 200Ah.

Voordelen op een rij:

 • Geschikt voor meerdere doeleinden.
 • Geheel onderhoudsvrij.
 • Ingebouwd BMS ter bescherming van de accu.
 • Ruim assortiment qua voltages en capaciteiten.

#3 Victron 12V 100Ah Smart LiFe(PO4) Lithium Accu


De 12V 100Ah Life(PO4) lithium Smart accu van Victron zijn wat duurdere, maar zeer complete lithium accu's. Zo beschikken deze accu's over geïntegreerde celbalancering. Dit systeem zorgt ervoor dat de capaciteit over de cellen optimaal verdeeld is waardoor de kans op verloren capaciteit minimaal is. Daarnaast worden deze accu's aangeraden in combinatie met Victron setups en omvormers. Zo heb je de mogelijkheid om deze accu's in grote aantallen zowel in serie als in parallel te schakelen. Een nadeel aan de Victron Smart accu's is dat er gebruik moet worden gemaakt van een externe Battery Management System (BMS) en deze moet je dus nog altijd bij bestellen. Daarentegen bevatten deze accu's wel een Bluetooth applicatie waarop je de status van je accu op afstand kan monitoren. Ook de Victron Smart accu's zijn verkrijgbaar in 12V en 24V met accucapaciteiten tussen de 50 en 330Ah.

Voordelen op een rij:

 • Geïntegreerde celbalancering.
 • Ideaal in combinatie met Victron setups en omvormers.
 • Mogelijkheid tot serie- en parallelschakelingen.
 • Bluetooth applicatie voor monitoring op afstand.

Meer te weten komen over accu's?

De voor- en nadelen en het gebruik van lithium accu's.

De Nederlandse markt bevat vele verschillende lithium accu's qua voltages en accucapaciteiten. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse watersport, campers en caravans. In deze pagina behandelen we alle voor- en nadelen van de aanschaf en gebruik van lithium accu's.

Met welke soort acculader kan ik mijn lithium accu opladen?

Je kunt je lithium accu opladen met een acculader die geschikt is voor het opladen van Lithium-ion of LiFePo4 accu's. Hierbij moet je wel goed opletten wat voor soort lithium-accu je hebt. Er zijn namelijk acculaders voor de Lithium-ion accu's en acculaders voor de LiFePo4 accu's. De minpool (kathode) is namelijk gemaakt van een ander materiaal. Er zijn ook acculaders die beide soorten lithium accu's kunnen opladen.

Hoeveel cycli kan een lithium accu doorlopen?

De levensduur van een accu wordt gemeten door het aantal cyclussen die de accu doorloopt. Het aantal cyclussen dat de accu doorloopt is afhankelijk van de fabrikant. Echter je kan wel verwachten dat een lithium accu moeiteloos 2.000 cylcussen kan doorlopen voordat deze vervangen moet worden. Dit is veruit het meest van alle typen accu's.