95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
De beste lithium accu's in prijs/kwaliteit

De beste lithium accu's in prijs/kwaliteit

Welke accu de beste keuze is voor jou, is afhankelijk van de accucapaciteit en voltage die je nodig hebt voor jouw toepassing. Voor deze top drie hebben we al onze merken met elkaar vergeleken, om jouw keuze zo makkelijk mogelijk maken. Daarbij is als voorbeeld het model gekozen van 12V met 100AH.
#1 Voltium 12V 100Ah LiFe(PO4) Lithium Accu

De Voltium 12V 100AH lithium accu is de voordeligste en meest complete lithium accu in het assortiment. Daarnaast biedt dit merk de beste prijs-kwaliteitverhouding in het lithium accu segment. Deze lithium accu's zijn inzetbaar voor vele doeleinden en zowel in serie als in parallel te schakelen. Zo kan je er gerust een dagje mee varen of je camper van stroom voorzien. Daarnaast zijn de lithium accu's van Voltium volledig onderhoudsvrij. Dit betekent dat je de accu zorgeloos het gehele winterseizoen kan opbergen. Let hierbij wel op dat de accu minimaal 40% accucapaciteit heeft voordat deze opgeborgen wordt in verband met zelfontlading. De lithium accu's van Voltium beschikken over een ingebouwd Battery Management System (BMS). Dit systeem beschermd de accu wanneer deze oververhit, te diep ontladen wordt of een te hoge laadspanning krijgt aangesloten. De Voltium lithium accu's zijn te monitoren aan de hand van bluetooth via de Voltium app. Met deze app kan je onder meer actueel de status van je accu controleren en zorgeloos je accu gebruiken.

De lithium accu's van Voltium zijn verkrijgbaar in verschillende voltages en capaciteiten. Zo kan je kiezen uit 12V accu's:

 

Daarnaast kan je ook kiezen voor de volgende 24V uitvoeringen:

 

Voordelen op een rij:

 • Voordeligste lithium accu op de markt
 • Geschikt voor meerdere doeleinden
 • Mogelijkheid tot serie- en parallelschakelingen
 • Geheel onderhoudsvrij
 • Ingebouwd BMS ter bescherming van de accu
 • Bluetooth Voltium applicatie voor mobiele monitoring op afstand
Lees meer
#2 Voltium Energy 12V Outdoor BatteryBox met lithium accu

De Voltium Energy 12V Outdoor BatteryBoxen bevatten onderhoudsvrije 12V lithium accu’s van Voltium. De Voltium accu’s zitten in een robuuste, afgesloten Outdoor Batterybox waardoor de accu's zeer geschikt voor gebruik buitenshuis. Ook zijn ze gemakkelijk te vervoeren van A naar B met het handvat. Met de OutdoorBox voorzie je gemakkelijk twee apparaten tegelijkertijd van stroom, bijvoorbeeld een elektromotor en fishfinder. Beide aansluitingen zijn voorzien van een zekering waardoor je jouw apparatuur altijd veilig kan aansluiten op de BatteryBox. Op de twee spanningsindicatoren lees je eenvoudig de accuspanning af van beide accu's. De lithium accu's van Voltium beschikken over een ingebouwd Battery Management System (BMS). De Voltium lithium accu's zijn te monitoren aan de hand van bluetooth via de Voltium app. Met deze app kan je onder meer actueel de status van je accu controleren en zorgeloos je accu gebruiken.

De Outdoor BatteryBox is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

 

Voordelen op een rij:

 • Robuuste outdoor box voor gebruik buitenshuis
 • Optie tot extra 20Ah accu als bron voor bijvoorbeeld een fishfinder
 • Geheel onderhoudsvrij
 • Ingebouwd BMS ter bescherming van de accu
 • Bluetooth Voltium applicatie voor mobiele monitoring op afstand
Lees meer
#3 Voltium 12V 100Ah Lithium Accu

De Victron 12V 100AH Lithium Smart accu's zijn wat duurdere, maar zeer complete lithium accu's. Zo beschikken deze accu's over geïntegreerde celbalancering. Dit systeem zorgt ervoor dat de capaciteit over de cellen optimaal verdeeld is waardoor de kans op verloren capaciteit minimaal is. Daarnaast worden deze accu's aangeraden in combinatie met Victron setups en omvormers. Zo heb je de mogelijkheid om deze accu's in grote aantallen zowel in serie als in parallel te schakelen. Een nadeel aan de Victron Smart accu's is dat er gebruik moet worden gemaakt van een externe Battery Management System (BMS) en deze moet je dus nog altijd bij bestellen. Daarentegen bevatten deze accu's wel een Bluetooth applicatie waarop je de status van je accu op afstand kan monitoren.

Ook de Victron Smart accu's zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

 

Voordelen op een rij:

 • Geïntegreerde celbalancering
 • Ideaal in combinatie met Victron setups en omvormers
 • Mogelijkheid tot serie- en parallelschakelingen
 • Bluetooth applicatie voor monitoring op afstand
Lees meer
Meer te weten komen over accu's?
Hoe kan ik de KWh van mijn accu berekenen?

Het KWh of Kilowattuur bepaald hoelang je jouw accu kunt gebruiken. Hierdoor is het van belang om inzicht te hebben in het aantal KWh waar je accu over beschikt. Er zijn een aantal zaken belangrijk. Accucapaciteit, dit is het aantal Ah dat vermeld staat op een accu. Voltage, dit is het aantal Volt (ofwel V) dat vermeld staat op een accu. Maximale ontladingsdiepte, dit is hoever je jouw accu kunt ontladen. Op deze pagina leggen wij je de berekening verder uit.

Lees meer
Wat zijn de verschillen tussen Lood, AGM, Gel en Lithium accu's?

Er zijn tussen lood, AGM, gel en lithium accu's vele verschillen. Zo zijn er verschillen in aanschafprijs, levensduur, samenstelling, plaatsing, onderhoud en het gewicht. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle soorten accu's. We nemen hiervoor van elke accu een capaciteit van 100Ah en een laadspanning van 12V. Bij de levensduur houden we rekening met het uitvoeren van onderhoud en ontladen tot maximaal 30%.

Lees meer
Met welke soort acculader kan ik mijn lithium accu opladen?

Je kunt je lithium accu opladen met een acculader die geschikt is voor het opladen van Lithium-ion of LiFePo4 accu's. Hierbij moet je wel goed opletten wat voor soort lithium-accu je hebt. Er zijn namelijk acculaders voor de Lithium-ion accu's en acculaders voor de LiFePo4 accu's. De minpool (kathode) is namelijk gemaakt van een ander materiaal. Er zijn ook acculaders die beide soorten lithium accu's kunnen opladen.

Lees meer