95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2440 reviews
Zoeken
De beste accu's in prijs/kwaliteit

De beste accu's in prijs/kwaliteit

De aanschaf van een accu kan een lastige keuze zijn. Het plezier dat je van jouw accu hebt hangt namelijk af van een aantal factoren. Het soort accu, de levensduur, de plaatsing, het onderhoud en het gewicht van een accu spelen allemaal een rol in de kwaliteit van de accu. Na het vergelijken van het hele assortiment hebben we een top 3 gemaakt van de beste accu's op basis van de prijs-/kwaliteit houding.
#1 Dyno 12V 100Ah Gel Accu

De Dyno 12V 100Ah gel accu is de voordeligste gel accu met een laadspanning van 12V en een accucapaciteit van 100Ah. De gel accu is te gebruiken voor bijvoorbeeld het varen met een elektrische buitenboordmotor of voor gebruik in een boot. Een gel accu gaat langer mee dan een lood of AGM accu. Deze gaat ongeveer 1800 laadcycli mee. Dit betekend dat de accu ongeveer 1800 keer opgeladen kan worden voordat deze niet meer opgeladen kan worden. De accu klotst niet en is tril vast. Dit maakt de accu erg stabiel tijdens het vervoeren waardoor er een kleinere kans is op schade of beschadigingen. Het enige nadeel van deze 12V 100Ah gel accu is dat de accu ongeveer 30Kg weegt en hierdoor iets lastiger te vervoeren is dan lood, AGM en lithium accu's. Desondanks kan je de gel accu tot wel 80% van de accucapaciteit gebruiken. Dit in tegenstelling tot de lood accu en AGM accu die u tot 50% en 70% van de accucapaciteit kunt gebruiken. De Dyno gel accu 12V is bovendien in de 60Ah en 18Ah variant beschikbaar.

Voordelen op een rij:

 • 80% van de accucapaciteit is bruikbaar, hierdoor kan je de accu langer gebruiken dan bij een loodaccu of AGM accu
 • Langere levensduur dan lood en AGM accu's, ongeveer 1800 laadcycli
 • Klotst niet, is tril vast en heeft hierdoor een kleinere kans op beschadigingen tijdens vervoer
 • Behoeft geen onderhoud en is hierdoor zeer gebruiksvriendelijk
 • Zowel rechtop als liggend te plaatsen, hierdoor zijn er veel opberging mogelijkheden
Lees meer
#2 Dyno 12V 100Ah AGM Accu

De Dyno 12V 100Ah AGM accu is de voordeligste AGM accu met een laadspanning van 12V en een accucapaciteit van 100Ah. Deze AGM accu is net als de gel accu inzetbaar voor meerdere doeleindes. Zo kan je met deze accu een dagje varen met je elektromotor of je camper voorzien van stroom. De AGM accu gaat net iets minder lang mee dan de gel accu. Deze accu gaat namelijk 1500 laadcycli mee in tegenstelling tot de gel accu die 1800 laadcycli mee gaat. Echter is de AGM accu net zo licht en voordeliger dan de gel accu. De AGM accu is net zoals de gel accu tril vast en klotst de accu niet. Dit maakt de accu erg stabiel tijdens het vervoeren en voorkomt u zo beschadigingen. De Dyno 12V 100Ah AGM accu is door de aantrekkelijke prijs-/kwaliteit verhouding een uitstekende accu voor je elektromotor of andere apparaten. Bovendien is de Dyno AGM accu 12V ook beschikbaar in de 150Ah variant.

Voordelen op een rij:

 • 70% van de accucapaciteit is bruikbaar, hierdoor kan je de accu langer gebruiken dan bij een (traditionele) loodaccu
 • Langere levensduur dan de (traditionele) Lood-accu, ongeveer 1500 laadcycli
 • Klotst niet, is tril vast en heeft hierdoor een kleinere kans op beschadigingen tijdens vervoer
 • Heeft geen onderhoud nodig en is hierdoor zeer gebruiksvriendelijk
 • Zowel rechtop als liggend te plaatsen, hierdoor zeer veel mogelijkheden betreft plaatsing
Lees meer
#3 Voltium 12V 100Ah Lithium Accu

De Voltium 12V 100Ah lithium accu is de voordeligste lithium accu met een laadspanning van 12V en een accucapaciteit van 100Ah. Deze Voltium lithium accu kan je net als de andere accu s voor vele doeleindes gebruiken, maar ook voor het opslaan van stroom opgevangen uit zonnepanelen. De lithium accu heeft de langste levensduur en gaat wel 25.000 laadcycli mee. Hierdoor kan je deze accu ruim 10 keer langer gebruiken dan lood, AGM en gel accu's. De accu klotst ook niet en is tril vast. Daarnaast weegt de lithium accu slechts ongeveer 14Kg. Dit is aanzienlijk lichter dan bij de andere soorten accu's, hierdoor kan je deze accu erg makkelijk vervoeren. Verder is de lithium accu het verste te ontladen van alle soorten accu's. Deze accu kan je namelijk gebruiken tot 100% van de accucapaciteit. Dit betekent dat je deze accu in één sessie twee keer langer kunt gebruiken dan een loodaccu die te ontladen is tot 50%. Bovendien kan je deze Voltium lithium accu monitoren met je telefoon via een bluetooth-verbinding. Zo zie je altijd hoe vol jouw accu nog is, dit maakt de accu zeer gebruiksvriendelijk. De accu heeft een hoge aanschafprijs, namelijk bijna vier maal zo hoog als bij een gel accu of AGM accu het geval is. Echter krijg je hier uitstekende kwaliteit voor terug. De lithium accu staat op plaats 3 omdat deze veel voordelen biedt, maar ook prijzig is in vergelijking met de andere accu's. Bovendien is de Voltium lithium accu 12V ook beschikbaar in de 40Ah en 75Ah varianten.

Voordelen op een rij:

 • Volledige accucapaciteit is bruikbaar, hierdoor kan je de accu langer gebruiken dan bij een (traditionele) lood accu, AGM accu of gel accu
 • Langere levensduur dan Lood, AGM en Gel-accu s, ongeveer 25.000 laadcycli
 • Klotst niet, is tril vast en heeft hierdoor een kleinere kans op beschadigingen tijdens vervoer
 • Te monitoren via je smartphone en hierdoor zeer gebruiksvriendelijk
 • In elke positie te plaatsen, hierdoor de meeste mogelijkheden betreft plaatsing
Lees meer
Meer te weten komen over accu's?
Hoe kan ik de KWh van mijn accu berekenen?

Het KWh of Kilowattuur bepaald hoelang je jouw accu kunt gebruiken. Hierdoor is het van belang om inzicht te hebben in het aantal KWh waar je accu over beschikt. Er zijn een aantal zaken belangrijk. Accucapaciteit, dit is het aantal Ah dat vermeld staat op een accu. Voltage, dit is het aantal Volt (ofwel V) dat vermeld staat op een accu. Maximale ontladingsdiepte, dit is hoever je jouw accu kunt ontladen. Op deze pagina leggen wij je de berekening verder uit.

Lees meer
Wat zijn de verschillen tussen Lood, AGM, Gel en Lithium accu's?

Er zijn tussen lood, AGM, gel en lithium accu's vele verschillen. Zo zijn er verschillen in aanschafprijs, levensduur, samenstelling, plaatsing, onderhoud en het gewicht. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle soorten accu's. We nemen hiervoor van elke accu een capaciteit van 100Ah en een laadspanning van 12V. Bij de levensduur houden we rekening met het uitvoeren van onderhoud en ontladen tot maximaal 30%.

Lees meer
Met welke soort acculader kan ik mijn lithium accu opladen?

Je kunt je lithium accu opladen met een acculader die geschikt is voor het opladen van Lithium-ion of LiFePo4 accu's. Hierbij moet je wel goed opletten wat voor soort lithium-accu je hebt. Er zijn namelijk acculaders voor de Lithium-ion accu's en acculaders voor de LiFePo4 accu's. De minpool (kathode) is namelijk gemaakt van een ander materiaal. Er zijn ook acculaders die beide soorten lithium accu's kunnen opladen.

Lees meer