Acculaders keuzehulp

Heb je advies nodig bij het kiezen van de beste acculader?

Met een kwalitatieve acculader of druppellader kan je correct en veilig een accu opladen. Met deze accu kan je dan heerlijk een dagje varen met een elektromotor of zorgeloos rijden met je auto. Het is daarom ook van belang dat je de acculader koopt die past bij jouw accu. Door het grote aanbod van acculaders kan het soms lastig zijn om de juiste acculader aan te schaffen. Op deze pagina helpen we jou graag met het kiezen van de perfecte acculader of druppellader! 

Top 5 beste prijs-/kwaliteit acculaders

Het aanschaffen van de juiste acculader of druppellader kan lastig zijn. Er zijn namelijk enorm veel verschillende acculaders die allemaal net iets anders zijn. Om jou te helpen met deze keuze hebben wij een lijst gemaakt van de top 5 beste acculaders en top 3 beste druppelladers. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van alle acculaders en druppelladers.

Top 5 beste prijs-/kwaliteit acculaders:

Top 3 beste prijs-/kwaliteit druppelladers:


 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een acculader?

Er zijn drie belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een acculader. Namelijk het voltage, de laadstroom en de toepassing van de acculader. Allereerst moet het voltage van de acculader hetzelfde voltage zijn als de accu. Zo kan een 12V accu alleen geladen worden door een 12V acculader. Daarnaast moet de laadstroom (A) van de acculader tussen de 15% en 25% van de accucapaciteit (AH) van de accu zijn. We raden je daarom aan om bij een accu met 100AH een acculader te gebruiken met een laadstroom tussen de 15A en 25A. Tot slot moet je rekening houden met het type accu dat je hebt. Is dit lood, AGM, gel of lithium? Het is van belang dat de acculader die je aanschaft geschikt is voor het type accu waar je over beschikt.


 

Hoe sluit je een acculader aan?

Het aansluiten van een acculader op een accu is niet moeilijk, maar moet wel correct verlopen. Hierdoor voorkom je namelijk een gevaarlijke situatie voor jezelf en jouw apparatuur en schade aan de accu of acculader. Ten eerste moet je de accu op een veilige plek zetten waar de accu niet in contact komt met vocht. Vervolgens verbind je de rode (+) kabel van de acculader aan de + pool van de accu en de zwarte (-) kabel aan de - pool. Na het verbinden van de acculader met de accu moet je de accu verbinden met het stopcontact. Dit doe je door de stekker van de accu in het stopcontact te steken. Vervolgens stel je de acculader in op het juiste laadprogramma en is de acculader klaar om te laden. Als de accu volledig opgeladen is kan je de acculader ontkoppelen in omgekeerde volgorde van aansluiten. Nu is de accu weer klaar voor gebruik!


 

Welke acculader heb ik nodig voor een boot, camper, auto, motor of scooter?

Het is van belang dat je de juiste acculader kiest voor jouw boot, camper, auto, motor of scooter. Het voertuig dat je ter beschikking hebt bepaald namelijk welke acculader het best geschikt is. Boot accu's beschikken vaak over een voltage van 12V en een grote accucapaciteit (AH). Hierdoor heb je voor boten ook vaak een 12V acculader nodig met een hoge laadstroom (A). Ditzelfde geldt voor zowel campers als auto's. Echter hebben deze vaak een lagere accucapaciteit. Voor motors en scooters raden wij een druppellader aan. De accu van een motor of scooter beschikt namelijk over een lage accucapaciteit waardoor je geen hoge laadstroom nodig hebt. Druppelladers met een lage laadstroom zijn bijvoorbeeld de Benton BX-4 Druppellader of Noco Genius G750 druppelladers.


 

Veelgestelde acculader vragen:

Acculaders kunnen complexe apparaten zijn omdat acculaders werken op stroom. Dit zorgt ervoor dat je te maken krijgt met verschillende technische termen en hierdoor worden er ook veel vragen gesteld omtrent acculaders. Denk hierbij aan algemene vragen als: ''Wat is voltage en amperage?'' en: ''Wat zijn laadprogramma's en hoe werken deze laadprogramma's?''. Op deze pagina beantwoorden wij de meest voorkomende vragen omtrent acculaders. Naast de net benoemde vragen geven wij op deze pagina ook antwoord op de vraag: ''Welke acculaders zijn er?'' en: ''Wat is het verschil tussen een acculader en druppellader?''.

Geen producten gevonden voor deze selectie.