95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Tips & advies voor acculaders

Tips & advies voor acculaders

Met een kwalitatieve acculader of druppellader kan je correct en veilig een accu opladen. Met deze accu kan je dan heerlijk een dagje varen met een elektromotor of zorgeloos rijden met je auto. Het is daarom ook van belang dat je de acculader koopt die past bij jouw accu. Door het grote aanbod van acculaders kan het soms lastig zijn om de juiste acculader aan te schaffen. Op deze pagina helpen we jou graag met het kiezen van de perfecte acculader of druppellader!
Top 5 beste prijs-/kwaliteit acculaders

Het aanschaffen van de juiste acculader of druppellader kan lastig zijn. Er zijn namelijk enorm veel verschillende acculaders die allemaal net iets anders zijn. Om jou te helpen met deze keuze hebben wij een lijst gemaakt van de top 5 beste acculaders en top 3 beste druppelladers. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van alle acculaders en druppelladers.

Lees meer
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een acculader?

Het aanbod van acculaders en druppelladers is erg groot. Zo zijn er tientallen verschillende modellen die allemaal onderling verschillen. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste acculader of druppellader aan te schaffen. Als de acculader en accu niet op elkaar afgestemd zijn, kan dit nadelig zijn voor uw accu. Op deze pagina leggen wij je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een acculader.

Lees meer
Hoe sluit je een acculader aan?

Het aansluiten van een acculader op een accu is niet moeilijk, maar moet wel correct verlopen. Hierdoor voorkom je namelijk een gevaarlijke situatie voor jezelf en jouw apparatuur en schade aan de accu of acculader. Ten eerste moet je de accu op een veilige plek zetten waar de accu niet in contact komt met vocht. Vervolgens verbind je de rode (+) kabel van de acculader aan de + pool van de accu en de zwarte (-) kabel aan de - pool. Na het verbinden van de acculader met de accu moet je de accu verbinden met het stopcontact. Dit doe je door de stekker van de accu in het stopcontact te steken. Vervolgens stel je de acculader in op het juiste laadprogramma en is de acculader klaar om te laden. Als de accu volledig opgeladen is kan je de acculader ontkoppelen in omgekeerde volgorde van aansluiten. Nu is de accu weer klaar voor gebruik!

Lees meer
Welke acculader heb ik nodig voor een boot, camper, auto, motor of scooter?

Het is van belang dat je de juiste acculader kiest voor jouw boot, camper, auto, motor of scooter. Het voertuig dat je ter beschikking hebt bepaald namelijk welke acculader het best geschikt is. Boot accu's beschikken vaak over een voltage van 12V en een grote accucapaciteit (AH). Hierdoor heb je voor boten ook vaak een 12V acculader nodig met een hoge laadstroom (A). Ditzelfde geldt voor zowel campers als auto's. Echter hebben deze vaak een lagere accucapaciteit. Voor motors en scooters raden wij een druppellader aan. De accu van een motor of scooter beschikt namelijk over een lage accucapaciteit waardoor je geen hoge laadstroom nodig hebt. Druppelladers met een lage laadstroom zijn bijvoorbeeld de Benton BX-4 Druppellader of Noco Genius G750 druppelladers.

Lees meer
Veelgestelde acculader vragen

Acculaders kunnen complexe apparaten zijn omdat acculaders werken op stroom. Dit zorgt ervoor dat je te maken krijgt met verschillende technische termen en hierdoor worden er ook veel vragen gesteld omtrent acculaders. Denk hierbij aan algemene vragen als: ''Wat is voltage en amperage?'' en: ''Wat zijn laadprogramma's en hoe werken deze laadprogramma's?''. Op deze pagina beantwoorden wij de meest voorkomende vragen omtrent acculaders. Naast de net benoemde vragen geven wij op deze pagina ook antwoord op de vraag: ''Welke acculaders zijn er?'' en: ''Wat is het verschil tussen een acculader en druppellader?''.

Lees meer