95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Accuboosters

Accuboosters

Met een accubooster start je de lege accu van je boot of auto weer supersnel op. Ook wanneer er geen hulpaccu in de buurt is. Dat bespaart je een hoop tijd. Er is namelijk niks vervelender dan lang moeten wachten op hulp omdat je accupech hebt. Hoe je de juiste accubooster kiest, vertellen we je graag.

Accuboosters zijn apparaten die voertuigen met een lege accu weer starten. Dit doet de accubooster door in één keer een krachtige startstroom te leveren. Hierdoor krijgt de lege accu een oppepper en kan voertuig weer starten.

Hoe kies ik de juist accubooster?

Als je een accubooster koopt zijn er een paar punten waar je op moet letten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • Type accu: Kijk of de accubooster geschikt is voor jouw accu. De meeste boosters zijn geschikt voor alle typen loodzuur accu’s. Een lithium accu kun je alleen starten met een lithium accubooster.
 • Startvermogen: Hiervoor geldt: Hoe groter de accu, hoe meer startvermogen (A) je nodig hebt.
 • Voltage: Heb je een 12V accu? Dan heb je ook een 12V accu startbooster nodig. Het zelfde geldt voor 24V. Enkele boosters zijn geschikt voor zowel 12V als 24V accu’s.

Naast bovenstaande punten, hebben accuboosters ook andere functies die interessant kunnen zijn voor jouw keuze. Zo zijn er boosters die supersnel kunnen worden opgeladen, boosters die jouw smartphone of tablet kunnen snelladen en boosters waarop je via de sigarettenaansluiting een compressor of ander 12V apparaat van stroom kan voorzien. Fijne extra’s die voor jou het verschil kunnen maken.

Welke accubooster heb ik nodig?

De accubooster die je nodig hebt voor jouw voertuig, hangt voornamelijk af van de cilinderinhoud van de motor. Vrachtwagens hebben bijvoorbeeld een veel grotere motor dan auto’s. Voor een vrachtwagen heb je dus een sterkere accubooster nodig. Bij elke accubooster staat aangegeven voor welke benzine- en dieselmotoren deze geschikt is.

Voor elk voertuig is er een geschikte accubooster. Heb je nog vragen? Bekijk ons jumpstarter advies of neem gerust contact met ons op!

per pagina
14 producten
Tacklife T6 Startbooster
Waardering:
97% of 100
89,-
NOCO Boost X GBX155 Startbooster
Waardering:
100% of 100
399,-
Powerstart 700 Startbooster
Waardering:
100% of 100
445,-
NOCO Boost Plus GB40 Startbooster
Waardering:
95% of 100
119,-
NOCO Boost X GBX55 Startbooster
Waardering:
100% of 100
205,-
NOCO Boost X GBX45 Startbooster
Waardering:
100% of 100
158,-
 • Beste prijsgarantie
 • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
NOCO Boost X GBX75 Startbooster
Waardering:
100% of 100
289,-
Powerstart 1224 Startbooster
Waardering:
100% of 100
950,-
NOCO Boost Sport GB20 Startbooster
Waardering:
100% of 100
99,-
per pagina
14 producten
Accuboosters

Waarom is een accubooster zo belangrijk?

Vaar je vaak in een boot met een buitenboordmotor of rijd je regelmatig in een auto? Dan komt een accubooster goed van pas. Het kan namelijk gebeuren dat de accu in jouw voertuig, zoals een auto, motor, boot of vrachtwagen, helemaal leeg is waardoor je niet meer kunt rijden of varen. Dan is het erg vervelend als je lang moet wachten op pechhulp.

Een startaccu kan leeg zijn nadat je het voertuig een tijd niet gebruikt is. De accu loopt dan langzaam leeg, totdat hij op is en je helemaal niet meer kunt starten. Maar ook bij regelmatig gebruik komt het voor dat een accu ineens leeg is. Accu's in voertuigen worden, naast het starten, ook gebruikt om bijvoorbeeld de radio of koplampen van stroom te voorzien. Vergeet je de koplampen uit te zetten? Ook dan is je accu snel leeg. Kortom: een accubooster is een onmisbaar apparaat voor elk voertuig.

Accubooster kopen? Dit is waar je op moet letten!

Bij de aanschaf van een booster zijn er een aantal specificaties waar je op moet letten. Zo is het belangrijk dat je rekening houdt met het startvermogen, het voltage en de toepassing van de accu starthulp.

 • Startvermogen: Allereerst moet de accubooster genoeg startvermogen (A) hebben om de accu te starten. Hoe groter of zwaarder de accu, hoe meer startvermogen je nodig hebt.
 • Voltage: Daarnaast moet het voltage van de accubooster aansluiten op het voltage van de accu. Een 12V accu kan dus alleen gestart worden door een 12V accu startbooster.
 • Type accu: Tot slot is het belangrijk dat de accubooster geschikt is voor het type accu dat je hebt. Een lithium accu kan bijvoorbeeld alleen gestart worden door een lithium accubooster.

Je kunt kiezen uit verschillende accuboosters zoals een accubooster autoaccubooster motoraccubooster boot of accubooster vrachtwagen. Hierbij heb je ook de keuze uit 12V of 24V accuboosters of een combinatie hiervan. Heb je meer informatie nodig voor het maken van de juiste keuze? Bekijk dan ook ons artikel Welke jumpstarter voor mijn motor, auto, boot of vrachtwagen?

accubooster

Hoe werkt een accubooster?

Het gebruiken van een accubooster is niet complex. Maar voor jouw veiligheid en ter bescherming van het voer- of vaartuig is het wel belangrijk dat dit proces correct verloopt.

 1. Schakel het voertuig uit voordat je de accubooster gaat gebruiken om elektronische schade aan het voertuig te voorkomen.
 2. Sluit de rode kabel aan op de pluspool (+).
 3. Sluit de zwarte kabel aan op de minpool (-).
 4. Zet de accubooster aan. Tijdens dit proces zal de starthulp een accubooster test uitvoeren.
 5. Start vervolgens het voertuig.
 6. Wanneer het voertuig is gestart, koppel je de startbooster los van de accu. Zet de startbooster uit en ontkoppel eerst de zwarte kabel, daarna de rode.
 7. Je bent weer klaar om te gaan!

Wat is een accubooster powerbank?

Een accubooster powerbank is een portable accubooster die, naast het starten van accu's, ook telefoons en tablets kan opladen. Het grote voordeel hiervan is dat je hierdoor ook gebruik kunt maken van je telefoon of tablet tijdens het reizen. Je hebt zo namelijk geen stopcontact nodig om je apparaten op te laden.