Accuboosters

Accuboosters, startboosters en jumpstarters zijn exact hetzelfde. Er zitten geen verschillen tussen, maar de termen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Dit geldt ook voor termen als: starthulpen, accustarters en snelstarters.

Accuboosters zijn apparaten die uw accu kunnen starten wanneer de accu leeg is. Dit doet de accubooster aan de hand van een hoge startstroom die de accubooster op één moment kan leveren. Hierdoor zal de desbetreffende lege accu een oppepper krijgen en weer starten. U kunt kiezen uit verschillende accuboosters zoals een accubooster auto, accubooster motor, accubooster boot of accubooster vrachtwagen. Hierbij heeft u ook nog de keuze uit een accubooster 12V, accubooster 24V of een combinatie zoals de accubooster 12/24V.

Maar waarom is een accubooster zo belangrijk? Een accubooster komt erg van pas als u vaak in voertuigen rijdt of vaart met een accu. Het kan namelijk voorkomen dat de accu in uw voertuig, zoals een auto, motor, boot of vrachtwagen, helemaal leeg is waardoor u niet meer kan rijden of varen. Een lege startaccu komt voornamelijk voor wanneer u het voertuig een tijd niet gebruikt. Hierbij zal de accu langzaam leeg lopen totdat de accu volledig op is. Maar ook bij regelmatig gebruik kan het voorkomen dat de accu leeg is. Accu’s in voertuigen worden, naast het starten, ook gebruikt om bijvoorbeeld de radio of koplampen van stroom te voorzien. Als u vergeet om tijdens het stilstaan uw koplampen uit te zetten zal de accu ook leeg raken. Een accubooster is hierdoor een essentieel accessoire!

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

Van hoog naar laag sorteren

Accuboosters

Accubooster kopen? Dit is waar u op moet letten!

Bij de aanschaf van een accubooster zijn er een aantal specificaties waar u op moet letten. Zo is het belangrijk dat u rekening houdt met het startvermogen, het voltage en de toepassing van de accu starthulp. Allereerst moet de accubooster genoeg startvermogen (A) hebben om de desbetreffende accu te starten. Hoe groter of zwaarder de accu, hoe meer startvermogen u nodig heeft. Daarnaast moet het voltage van de accubooster aansluiten op het voltage van de accu. Een 12V accu kan dus alleen gestart worden door een 12V accu startbooster. Tot slot is het van belang dat de accubooster geschikt is voor het type accu waar u over beschikt. Een lithium accu kan bijvoorbeeld alleen gestart worden door een lithium accubooster.

Welke accubooster voor auto, motor, boot en vrachtwagen heb ik nodig?

De accubooster die u nodig heeft voor uw voertuig, hangt voornamelijk af van het vermogen (PK) van het voertuig. Vrachtwagens hebben bijvoorbeeld een veel grotere motor dan motoren waardoor u voor het starten van een vrachtwagen ook een grotere accubooster nodig heeft. De beste accubooster motor en accubooster auto is hierbij de Tacklife T6. Deze accubooster is namelijk ideaal voor motoren en personenauto’s tot 150PK en beschikt ook nog eens over een powerbank functie. Voor grotere auto’s raden wij u de Tacklife T8 Max aan. Motorboten en vrachtwagens beschikken over het meeste vermogen van deze voertuigen en hebben hierdoor ook een zwaardere accubooster nodig. De beste accubooster boot is daarom de Powerstart 800 en de beste accubooster vrachtwagen is de Powerstart 1224. Deze powerstart boosters worden door het hoge vermogen ook wel professionele accuboosters genoemd.

 

 

Accubooster gebruiken? Dit is waar u op moet letten!

Het gebruiken van een accubooster of accu hulpstarter is niet complex. Maar voor uw veiligheid en de veiligheid van uw voertuig is het wel belangrijk dat dit proces correct verloopt. Hierbij moet u eerst het voertuig uitschakelen en vervolgens de accubooster aansluiten op de accu. Dit doet u door de rode kabel aan te sluiten op de pluspool en vervolgens de zwarte kabel aan te sluiten op de minpool van de accu. Wanneer de accubooster correct is aangesloten zal de booster een accubooster test uitvoeren om te kijken hoe leeg de accu is. Vervolgens kunt u het voertuig weer starten en kunt u weer onderweg!

Wat is een accubooster powerbank?

Een accubooster powerbank is een portable accubooster die, naast het starten van accu’s, ook telefoons en tablets kan opladen. Het grote voordeel hiervan is dat u hierdoor ook gebruik kunt maken van uw telefoon of tablet tijdens het reizen. U heeft zo namelijk geen stopcontact nodig om uw apparaten op te laden. Een voorbeeld van een accubooster met powerbank is de Tacklife KP200. Naast de functionaliteit tijdens het reizen, kunt u de powerbank accubooster ook thuis gebruiken. Bijvoorbeeld als u buiten in uw tuin gebruik wilt maken van uw elektronische apparaten.