Solarfam 12V 55AH Lithium Accu

De Solarfam 55AH 12V lithium accu accu is licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Dankzij de bluetooth app kunt u het accuverbruik van de accu zorgeloos monitoren.

Productnummer
10000714M
NIET LEVERBAAR
Klik hier om het product te bezichtigen

  • 30 dagen retourneren
  • Klantenservice van 09:00-19:00 uur
  • Afhalen tot 21:00 uur
  • Goed-Geregeld-Palletservice©
Advies nodig?

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bekijk dan hier onze meest gestelde vragen of bel naar 0182 - 386 286.

Plus en minpunten

  • Voordeligste lithium accu op de markt
  • Mogelijkheid om serie te schakelen
  • Licht van gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren
  • Monitor zorgeloos uw accuverbruik via de bluetooth app
  • Lithium is duurder dan AGM, gel en lood

Omschrijving

De Solarfam 55AH 12V lithium accu is geschikt voor bijvoorbeeld uw elektrische motor, boot of caravan. Zo kunt u met de Solarfam 55AH 12V lithium accu bijvoorbeeld een dagje varen met uw elektromotor. De Solarfam 55AH 12V lithium accu is gemakkelijk te vervoeren. De accu is namelijk lichter en compacter dan iedere andere accu. Zo is een lithium accu vele malen lichter dan een gel, AGM of loodaccu.

De Solarfam 55AH 12V onderscheid zich door de mogelijkheid om de accu serie te schakelen. Serie schakelen is een manier om de voltage van twee accu’s te combineren. Wanneer u twee identieke accu’s van 12 volt heeft kunt u deze combineren naar 24 volt. Zo kunt u op een gemakkelijke manier de voltage verhogen van de accu’s. Het is hierbij belangrijk dat u beschikt over twee identieke accu’s (zelfde capaciteit, voltage en merk). Wanneer u de plus-pool van accu één verbind met de min-pool van accu twee kunt u de accu’s serie schakelen.

U hoeft de Solarfam lithium accu niet te onderhouden in de winter omdat de accu onderhoudsvrij en volledig afgesloten is. Het is belangrijk dat u de accu volledig opgeladen in de winter opbergt. Een loodaccu moet u in tegendeel regelmatig ontladen en opladen voor de duurzaamheid. Dit maakt een lithium accu gebruiksvriendelijker dan een loodaccu. Zo kunt u bijna de volledige accucapaciteit benutten in tegenstelling tot loodaccu’s. Een loodaccu van 105AH kunt u bijvoorbeeld maar ontladen tot ongeveer 65AH. De accu is voorzien van bouten die kunnen functioneren als accuklemmen bij het monteren van kabelogen. In het lithium segment heeft de Solarfam 12V 55AH lithium accu de meest voordelige prijs. De Solarfam 12V 55AH lithium accu is tevens getest onder extreme omstandigheden met behulp van de Bootman test. Tijdens de Bootman test is de lithium accu getest onder de volgende omstandigheden: Kou, hitte en waterdichtheid. De Solarfam lithium accu heeft een garantie van 5 jaar.

De Solarfam 12V 55AH lithium accu beschikt tevens over een bluetooth functie. U kunt de Solarfam app (alleen beschikbaar voor Android) downloaden om zo gemakkelijk uw Solarfam lithium 55AH 12V accu te monitoren. Via de Solarfam app kunt u bijvoorbeeld het verbruik en temperatuur van uw accu constant zien. Zo heeft u altijd volledige controle over uw accu en staat u niet voor verassingen tijdens het gebruik van de accu. De BMS-functie (Batterijmanagementsysteem) beschermt de accu tegen de volgende situaties: over-ontladen, overladen, overspanning en een te hoge temperatuur.

Tips van onze eigen accu-specialist: Wilt u de accu voor een langere tijd opbergen? Zorg er dan voor dat de accu volledig is opgeladen. Een deels- of volledig ontladen accu voor een langere tijd wegzetten, is namelijk schadelijk en gevaarlijk. Bij deze accu heeft u geen accuklemmen nodig, dankzij de megeleverde bouten.

Specificaties

Merk en type: Solarfam 12V 55AH Serie Lithium Accu
Type accu: Lithium accu
Geschikt voor: Langdurig gebruik en diep ontladen
Accucapaciteit: 55 AH
Accuspanning: 12V
Afmetingen: 35 x 17,1 x 15,8 cm
Gewicht: 9,8KG
Garantie: 5 jaar

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Solarfam 12V 55AH Lithium Accu
Uw waardering